Lallerstedts kycklingrullader!
Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader? Jag har sett den massor av gånger och det ser ju så gott ut. Så när min kollega berättade att hon hade gjort rätten så letade jag på receptet och svängde ihop detta i onsdag.
Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också!
Lallerstedts kycklingrullader
16 skivor tunna kycklingfiléer
1 skivad gul lök
4 baconskivor, grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl kycklingfond
½ dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt & peppar
Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag).
Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong.
I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!
Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också!
Lallerstedts kycklingrullader
16 skivor tunna kycklingfiléer
1 skivad gul lök
4 baconskivor, grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl kycklingfond
½ dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt & peppar
Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag).
Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong.
I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!
Ohh vad bra att jag fick ett recept nu!! Har varje gång jag sett reklamen på tv tänkt att det receptet ska jag kolla upp - men glömmer lika fort igen! Ser så underbart gott ut .. man kan nästan känna doften när han lagar det i tv .. ;)
SvaraRaderaTrevlig helg! =)
God morgon! Hoppas helgen varit fin! Blir dessa så goda att de är värda att göra? ser detta recept överallt :-D
SvaraRaderaVi tyckte rulladerna blev mycket goda. Och var inte så jobbiga att göra, om det var det Frostrosor tänkte på.
SvaraRaderaVi har också funderat på att göra dess och tänkt som du att ta filéer och skiva dom tunt själv, känns lite onödigt att köpa tunnskivat... Det låter ju som att det får bli en tillagning då när det är fler som gillar det!
SvaraRaderaär det inte leif mannerström ni menar
SvaraRaderaJag blev bjuden på detta av min man i söndags. Väldigt gott!!!
SvaraRaderaSnälla det är Leif Mannerström som gör reklam för detta. Kan ni inte lära er skilja på Erik och Leif?
SvaraRaderaLeif Mannerström, Mannerströms kycklingroulader heter det
SvaraRaderaSer väldigt gott ut :)
SvaraRaderaMannerströms kycklingrullader är jättegoda. Har Lallerstedt något recept på kycklingrullader?
SvaraRadera