Potatisrulle

Go kväll på er! I dag har jagt gjort en nya rätt, receptet hittade i somras när jag läste Aftonbladet - härliga och krispiga potatisrullar fyllda med mozzarella.  I receptet serverades potatisrullen med lufttorkade skinka, men jag helstekte fläskytterfilé i ugnen och gjorde min favorit pepparsås till. Riktigt gott!




Potatisrulle
Ingredienser till 16 rullar
600 g potatis (cirka 6 medelstora potatisar)
2 ägg
100 g mozzarella
4 finhackade salviablad
2 msk finhackad persilja
8 finhackade basilikablad
1 dl färskriven parmesan­ost
0,5 tsk salt
2 krm peppar
Eventuellt lite mjöl
Ströbröd
Solrosolja för stekning

Gör så här:  Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet, och låt dem svalna en aning. Skala och pressa ner potatisarna i en bunke med en potatispress. Vispa upp ägget. Skär mozzarellan i 16 tunna stavar.

Blanda den pressade potatisen med det uppvispade ägget, parmesanost, örtkryddor, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite mjöl om degen känns för lös. Dela degen i 16 bitar och platta ut dem en aning och lägg en bit mozzarella på varje. Forma degbitarna runt mozzarellastavarna till avlånga rullar, cirka 6 centimeter långa. Var noga med att täcka mozzarellan helt med degen annars rinner osten ut vid stekningen. Häll lite ströbröd på en tallrik och tryck och rulla panzarottin försiktigt i brödet. Se till att ströbrödet fäster runt om och stek sedan rullarna i solrosolja, tills de får fin färg.
Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av.

Servera med lite kallskuren skinka och korv, till exempel prosciutto och salami eller kött.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll, för i morgon är det fotboll hela dagen. Båda barnen spelar nämligen DM-final  Wilma med Sandvikens IF och Wiktor med Högbo AIK). Ska blir så spännande...





Kommentarer

  1. Åh detta måste ju ha smakat supergott! Älskar när man kan variera potatis på alla sätt och vis! Kopierar detta recept och lägger i prova på pärmen och överst få det bli! Tack för tipset! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Potatisbulle, fast rulle, fast med ost. Vilken lyx!

    SvaraRadera
  3. Det här lät ju inte dåligt gott! Måste definitivt testas! :)

    SvaraRadera
  4. Fin blogg! Besök gärna min blgg för goda recept! :)

    SvaraRadera
  5. Hej, detta lät kanongott. Nu ska jag kolla igenom resten av dina goda recept! ☺ Hälsningar, Sara

    SvaraRadera
  6. Oj! Det där så riktigt gott ut. Som en lyxvariant av gamla hederliga potatisbullar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg