Airams moussaka

Så fick man skotta i dag igen! Nu räcker det faktiskt med snö! Till och med Wiktors innebandymatch blev inställd i dag pga det dåliga väglaget på riks 80!!
Istället blev det match för Wilma som egentligen inte var budad. Hon åkte direkt från Kungsberg till matchen. Det blev vinst mot Hofors med 6-2!

Jag hade förberett en Moussaka till kvällen, så när vi kom från Wilmas match var det bara att gratinera den. Hann då äta i god tid innan mitt Combat-pass började.

Receptet på Moussakan är från (Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok). I boken skriver hon att man inte behöver salta ur auberginen och att detta är överkurs. Det gjorde inte jag heller och det blev inte alls vattnigt som jag hade trott utan riktigt bra. Bra att veta till nästa gång man ska göra något med aubergine.

Airams moussaka
2 auberginer, ca 500 gr
olja
400 g färs
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
oregano, salt och peppar
smör till stekning
1 dl grädde plus ev 1/2 dl vatten

Oststanning
2 ägg
1 dl majonäs
2-3 dl riven fet ost, gärna blandad med smak

Hacka löken fint och låt svettas i smöret. Tillsätt färsen och bryn. Blanda ner tomatpurén och låt även den bryna med ett litet slag. Krydda och slå på grädde. Låt puttra till en köttfärsröra. Späd eventuellt med vatten om det verkar bli för torrt.
Skiva auberginen och bryn i en aning olja på båda sidor. Lägg aubergineskivorna omlott i ugnsfast form. Täck och fördela med köttfärsröran. Vispa upp äggen och blanda med majonäs och ost. Slå oststanningen på toppen och gratinera till vackert gyllenbrun färg. Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Populära inlägg