Chilikasslergratäng

I dag var det min tur att bestämma mat. Det blev ett recept från LCHF-kokboken med kassler. Enkelt och hur gott som helst! Både ris och potatis passar till rätten och man vill ha det. Jag hade både potatis och broccoli samt tomat- och löksallad till.


Chilikasslergratäng
600 g kassler i tunna skivor
1 dl finhackad paprika
(en aning finhackad färsk chili)
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl hårt vispad grädde
1/2 dl chilisås el 2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 krm chilipulver
3 dl fet och smakrik riven ost
smör till stekning

Stek det finhackade så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form. Placera de tunna skivorna kassler omlott över. Vispa grädden för sig och rör försiktigt ner chilisås eller tomatpuré. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten antagit tilltalande yta och färg.


Nu ska jag planera helgens mat samt skriva inköpslista.

Kommentarer

Populära inlägg