01 maj 2009

Sista April!


I går hade vi vårt "Sista April-firande" tillsammans med grannarna i kvarteret. En trevlig tradition som vi har haft i några år.

Innan vi gick ner och tände elden så grillade vi här hemma med familjen Berg. Det blev fläskfilé med klyftpotatis och en matig sallad samt två olika såser.

Chevrésås
100 g mosad chevré
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlök
timjan
lite honung
salt, peppar
Gör så här: Mosa chevrén och blanda med övriga ingredienser.

Santa Marias Mango och Chili som blandas med en burk gräddfil.

Enkel men lyxig och matig sallad!



Matig sallad med grillade grönsaker
För 2 personer.
Ingredienser
6 gröna färska sparrisar
1 stor paprika i valfri färg
1 näve sockerärtor
1 zucchini
1 citron
2 tsk honung
1 näve solroskärnor
100 g sallad av blandade sorter
2 tomater
12 soltorkade tomater i marinad
½ burk oliver
1 rödlök
1 nektarin
Chevré
Salt
Peppar
Olivolja
Gör så här: Stek sparrisen i oljan tills den får färg och blir lite mjuk. Smaksätt med salt, citronsaft och honung. Tillsätt sockerärtorna mot slutet och låt de få ta del av smakerna.
Dela paprikan i klyftor. Skiva zucchinin på längden. Stek detta i olja tills det blir mjukt och får färg. Smaksätt med salt, peppar och honung.
Rosta solroskärnorna i torr panna.
Skiva tomater och rödlök.
Klyfta nektarinen och ta ur kärnan.
Lägg upp salladen på ett stort fat. Fördela tomaterna, oliver, rödlök och nektarin.
Lägg upp de grillade grönsakerna. smula över chevren.
Smaksätt med salt, peppar, olivolja och honung. Strö över solroskärnor

Till dessert blev det en perfekt bjuddessert som ska lagas i förväg.



Limemarinerade bär på vit chokladmousse
Ingredienser 4 portioner
1 l jordgubbar
2 msk flytande honung
1 st lime, rivet skal och pressad saft av
Mousse:
2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1 st ägg
Gör så här:
Mousse: Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner grädden, lite i taget. Häll moussen i glas. Låt glasen stå i kylen minst 1 timme.
Skiva jordgubbarna. Blanda dem med honung, limeskal och saft. Toppa moussen med bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar