Söndag!

Wilma och hennes kompis Josefine ville baka en chokladtårta i dag, men jag hade inte alla ingredienserna hemma så det fick bli kladdmuffins i stället!


Kladdmuffins!
2 ägg
2 1/2 dl socker
100 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 mk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
ca 3 msk kakao
Gör så här: Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Blanda samman allt till en smet. Fyll aluminiumformar och grädda i ca 10 minuter i 200 grader.



Med grönsaker, färska kryddor (eller frysta provensalska)och färdigriven ädelost gör du enkelt en festlig kycklingrätt.



Ostkyckling i Örtagården
(4 portioner)
4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 knippa salladslök
1 fänkål
2 1/2 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl färska kryddor el (frysta provensalska)
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl kvibille riven ädel
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar och fänkålen i tunna skivor. Skär kycklingfiléerna i tre delar. Smörj en ugnsform. Lägg i kycklingdelarna. Salta och peppra. Lägg på grönsakerna. Blanda grädde, fond, vitlök och grovhackade örter. Häll över grönsakerna. Stek i mitten av utnen ca 20 minuter. Ta ut och strö över osten. Stek ytterligare 10 minuter. Servera med kokt potatis. Garnera med färska örtkryddor.

Kommentarer

Populära inlägg