06 september 2009

Fläskfilé du inte kan få nog av...

Hittade receptet på dagens rätt på Matklubben. Superenkel och supergod. Klockren fredagsmys, söndagsmiddag samt bjudrätt.

Fläskfilé du inte kan få nog av
500 g fläskfilé
2,5 dl Creme Fraiche Tomat & Basilika
2,5 dl Creme Fraiche Franska Örter
2 msk tomatpuré
3 msk Mango Chutney
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
Valfri mängd champinjoner
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Rengör fläskfilén och skär den i skivor. Bryn fläskfilén i en ugnssäker form. Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfilén. Blanda de båda creme fraiche-burkarna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mango chutney. Häll detta över fläskfilén och champinjonerna. Ställ in ugnsformen i ca 15 minuter. Klart!
Servera med klyftpotatis, pressad potatis, färsk pasta eller ris samt en grönsallad.

På kvällen käkade vi varma mackor. Wiktor ville hellre ha plättar eftersom han inte gillar varma mackor - och dem fick han steka själv (för första gången) och det gick riktigt bra!

1 kommentar:

  1. Perfekt med snabba och smidiga recept! Är det dessutom ljuvligt gott är ju receptet helt perfekt!

    SvaraRadera