14 november 2009

Inbakad fläskfilé

Idag hade jag ingen som helst aning om vad vi skulle äta till middag. Tog en sväng till ICA innan Wiktors innebandymatch och väl där bestämde jag mig för att det fick bli inbakad fläskfilé.

Inbakad fläskfilé
500 g fläskfilé, skivad
1/2 tsk salt, svartpeppar
1 msk smör
1/2 buljongtärning
Fyllning:
färska champinjoner
2 medelstora lökar
2 msk tomatpuré
1 krm söndersmulad timjan
riven ost
2 smördegsplattor
ägg till pensling
Gör så här: Bryn filéerna. Salta och peppra.
Skala och hacka löken och champinjonerna och bryn det i en stekpanna. Späd med lite vatten. Tillsätt smulad buljongtärning, tomatpuré och timjan. Koka ihop så det blir lite simmigt och låt den sedan kallna.
Kavla ihop smördegsplattorna. Lägg på fläskfiléskivorna samt fyllningen. Strö över riven ost. Svep om smördegen. Pensla med ägg. Grädda i 20 min. Servera med hasselbackspotatis och sallad.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Jag har aldrig ätit inbakad fläskfilé, bara inbakad kassler och oxfilé. Vad är det för sås du har till?

    SvaraRadera
  2. Jag glömde skriva vilken sås vi åt. Jag blandade en Creme Bonjour Cuisine (med Karl Johansvamp och Champinjon) och blandade den med stekskyn från köttet. Det blev supergott!!

    SvaraRadera