22 november 2009

Lördagsmiddag!

Lördagsmiddagen i går blev en riktig höjdare. Potatisgratäng stod på meny och till det hade jag köpt en rostbiff som jag tillagade på följande sätt: Krydda köttet med massor med kryddor samt salt och peppar och lägg köttet i en ugnsäker form. Stick sedan in en köttermometer så att hela röret kommer in och spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet. Placera ugnsgalleret på nedre falsen, sätt i formen och stek till önskad innertemperatur. När köttermometern visar 55 grader är rostbiffen rosaröd inuti, vid 60 grader rosa. Stektid: 1 1/21 1/2 timme för 1 kg kött i 125 grader.

Tillbehör till gratängen och köttet hade jag den underbara Pepparsåsen som jag har gjort så många gånger och tomater i balsamvinäger.
Klyfta tomater och stek i olivolja i ca 10 minuter. Häll på balsamvinäger och salta och peppra.

1 kommentar:

  1. Det ser fantastisk gott ut! O va fin sidan din är, kändes så härligt vintrigt o med pepparkakorna överst också!!! Nu börjar man längta efter jul-stämningen! Kram Anna

    SvaraRadera