26 november 2009

Nigellas Fudge med Pistagenötter

Nu kommer äntligen resultatet av julgodiset jag gjorde häromdagen. Receptet är ett recept från Nigella, men jag hittade receptet hos Kryddburken. Ett enkelt recept med få ingredienser och som det inte går att misslyckas med skrev hon. Ändå misslyckades jag. Det blev liksom inte fudge, utan mer kladdiga rutor. Men god blev den och det är ju huvudsaken!!!
Nigellas Fudge med Pistagenötter
Ca 50 bitar!
300 gram mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
30 gram smör
150 gram skalade pistagenötter
Gör så här: Börja med att skala pistagenötterna eller köp färdigskalade. Bryt ner chokladen i bitar i en kastrull, slå på den kondenserade mjölken, slå på plattan och värm upp så allt får smälta ihop. Inte för hög värme bara! När choklad + mjölk smält samman, rör ner smöret och rör om väl. Ta kastrullen från plattan och rör ner pistagenötterna, hela eller hackade! Smaksak! Häll upp fudgen i en bakplåtspappersklädd form ca 15x25 cm. Låt svalna i rumstemperatur, täck sedan med lock eller plastfolié och låt stå i kylskåpet ett par timmar minst innan du skär upp den i fyrkanter!

2 kommentarer:

  1. Äsch då, smaken är viktigast! Och de blev ju juliga med florsocker på!

    SvaraRadera
  2. I Nigellas originalrecept ska det vara 350 g chocklad, antagligen därför de inte stelnade ordentligt!

    SvaraRadera