15 december 2009

Biskvier i långpanna

I lördags var det dags att sälja fika igen på Wilmas innebandymatch. Hittade detta recept på Biskvier i långpanna på Matklubben. Suveränt goda och mycket lätt att göra och det var strykande åtgång vid försäljningen...Biskvier i långpanna
För 40-50 personer.
Botten:
3 st ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1½ dl varmt vatten
Fyllning:
150 g kallt smör/margarin
2½ dl florsocker
1 st ägg
100 g finriven mandelmassa
Garnering:
1 stor mörk blockchoklad kaka
3 msk olja

Gör så här:
Botten:

Ägg och socker vispas ihop. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten. Smält smöret i vattnet. Häll detta i smeten och rör om.
Grädda i smord långpanna i 175 gr, i ca 12-15 min, kolla ofta så den inte bränns...
Låt kallna!
Fyllning:
Rör ihop ingredienserna bred ut över kakan. Låt den stå kallt en stund!
Garnering:
Smält den mörka blockchokladen och rör ner oljan i den. Låt detta svalna lite, innan du breder ut det över kakan.
Skär kakan i mindre bitar med en vass kniv. Låt kakan stå kallt innan du sätter in bitarna i kakburken, annars kladdar de ihop.

5 kommentarer:

  1. Å va smart.... Kanske till o med jag vågar mig på biskvier när det inte verkar så svårt. Det ser jättegott ut! Ha en fortsatt bra dag! kram Anna

    SvaraRadera
  2. Ha ha jag skrattar åt mig själv när jag läser detta recept.
    Fick ett liknande av min mor för några år sedan och det gick inte, åkte rakt i soptunnan.
    Däremot så vanliga biskvier det kan jag knåpa ihop..
    Visst är det lustigt ibland.
    ÖNskar dig en fortsatt bra vecka

    SvaraRadera
  3. Tack för ett bra recept,tycker de vanliga är så krångligt,gillar långpanne kakor,ska genast testa
    God Jul/ brunetten35.blogspot.com

    SvaraRadera
  4. Titta var jag snubbla in i dag... trodde ett tag att jag kommit hem: "Pinglans mat" lät så bekant för så kallas jag med. Visst jag heter precis som du Ingela... gillar smaken av biskvier men inte för mycket jobb så detta receptet skulle passa mig. Visserligen ledig dag med bla bak idag men frågan är om jag har alla ingredienser hemma. Får kanske bli en annan dag :-)

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  5. Hej Ingelapingela! Kul att du hittade hit till min blogg. Har varit lite dåligt med uppdatering de senaste dagarna. Föröker blogga varje dag, men tiden räcker liksom inte till ibland, men nu finns ett nytt inlägg igen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera