26 februari 2010

Baconlindade kycklingrullader med morotstzatsiki

Så var det fredag igen! Det är inte klokt vad fort veckorna går! Har varit borta några fredagar så i kväll var det skönt att bara vara hemma och mysa med familjen. God mat, rött vin, snacks, Let´s Dance och OS...

Baconlindade kycklingrullader med morotstzatsiki
För 4 personer.
500 g kycklinglårfilé
Salt
Svartpeppar
1 pkt färskost, med paprika och chili, 125 g
1 pkt bacon, 140 g
potatis
1 gul lök, skivad
2 msk smör, smält
1 msk färsk rosmarin, hackad


Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper.
Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rullad.

Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.

Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.

Morotstzatsiki:
3 morötter
2 dl kesella eller turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk olivolja
Salt
Peppar
Persilja
Gör så här: Skala och riv morötterna. Blanda med kesella eller yoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

Mörk choklad, chips och rött vin....

4 kommentarer:

  1. Köpte samma chilichoklad igår när jag handlade. Den är så god! Idag kom maken hem med två påsar med olika sorters godis-tufft för karaktären.

    SvaraRadera
  2. Förresten maten ser jättegod ut också:-)

    SvaraRadera
  3. mums, vad äter ni ikväll??

    Vi äter lördagsmiddag med tv:n på i bakgrunden. Lamminnnerfilè med potatispure smaksatt med chevrè, rödvinsås med mörk choklad i, grillade färska fikon med fikombalsamicoreduktion, ugnsbakade pärltomater och havtronsgourmetsås. MUMS!
    Recept kommer på bloggen, jag är ju en matgalning. Har precis korkat upp underbart rött vin.
    Nu är det helg!
    Kram! Erica
    - en ung tvåbarnsmamma

    SvaraRadera
  4. Gott gott! Och så himla smidigt med allt i samma form :)

    SvaraRadera