20 mars 2010

Tacopaj!


På fredagar är det många som äter tacos. En del har kanske som tradition att ät det varje fredag - det gör inte vi. För oss blir det kanske en eller två gånger i månaden. I går var det dags igen, men den här gången blev det Tacopaj med massor av tillbehör (sallad, tacosås, creme fraiche och nachos).

Tacopaj!
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Arbeta ihop degen, låt vila en stund. Förgrädda pajskalet.

1/2 kg köttfärs
1 pkt tacokrydda
Fräs köttfärs och tacokrydda och fyll det i skalet

1 brk Creme Fraiche
3 msk majonäs, svartpeppar
1 bkr green chili
Blanda ihop och bred över köttfärsen.

Hacka tomater och skär lökringar och lägg det över. Strö över riven ost. Gratinera i 1/2 timme i 175 grader.

Köttfärs i pajskalet.

Green chili som blandas med creme fraiche och majonäs...

... och bred blandningen över köttfärsen.

Hacka tomater och skiva lök och lägg på...

...avsluta med riven ost!

2 kommentarer:

  1. Ha ha... Jag skrev om just detta den 20:e att nästan alla äter tacos på fredagarna. Vi med, men precis som ni inte varje fredag. Gott är det ju hur eller hur.

    SvaraRadera
  2. Vi äter inte tacos någon speciell dag utan kan äta det när som hels.

    Jag älskar tacopaj, och har ett liknande recept som är kanongott!

    SvaraRadera