03 maj 2010

Fläskfilégryta med fransk senap och chili

I dag bjuder jag på en fläskfilégryta som jag lagade i söndags när bästa Jenny var på besök. Härligt god smak med lite sting.


Fläskfilégryta med fransk senap och chili
800 g fläskfilé
1 pkt bacon
8-10 champinjoner
1 purjo
1 stor röd paprika
5 dl grädde
3 dl mjölk
1 brk crem fraiche med paprika och chilismak
ca 1 dl chilisås
ca 1 msk lju fransk senap
3 msk kalvfond
4 msk sweet chilisås
soja för färgens skull
salt
Gör så här: Putsa fläskfilén, skär den i bitar och fräs. Krydda. Dela champinjonerna, paprikan, bacon och purjon, stek. Rör i övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund. Smaka av med salt.
Serveras med potatis, pasta eller ris och en god sallad.

4 kommentarer:

  1. Oj, vad gott! Jag har i hela mitt liv "hatat" senap men på senare tid upptäckt hur gott det är i matlagning! Me like ;-)...ska garanterat prova!

    SvaraRadera
  2. Mmm, låter jättegott!!

    SvaraRadera
  3. Har du hört talas om Sveriges första kokbok med bara blodpuddingsrecept? Kul! http://lithellsblodpudding.se/

    SvaraRadera
  4. Provade denna i måndags och den vart super god. Tack för tipset :)

    SvaraRadera