12 juni 2010

Grillat!

I går hade vi familjen Gärdh här på middag. Hade hoppats på finväder så att vi kunde sitta ute, men vädret är ju inte så pålitligt - så vi fick sitta inne istället. Men grillade gjorde vi.

Det blev fläskfilé, sallad, potatis och några goda såser. Jag gillar chevré väldigt mycket och denna potatisrätt blev himmelskt god till grillat.


Skrubba färskpotatisarna, halvera och lägg i en långpanna. Ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen, vid 225 grader, ca 30 minuter eller tills potatisen är färdig. Lägg sköljd ruccolasallad på ett stort fat och lägg på den något avsvalnade potatisen. Ringla över flytande honung och lägg på bitar av getost. Strö över grovt hackade valnötter (eller servera i en skål bredvid om inte alla gillar eller tål).

Till dessert blev det Vaniljmousse med rabarberkompott och jordgubbssallad. Återkommer med receptet senare!

Charmtrollet Sixten var det full fart på hela kvällen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar