31 augusti 2010

Airams kålgott i gryta

Det var bra pris på köttfärs när jag handlade i dag så jag passade på att fylla frysen med ett antal köttfärspaket, så det fick bli köttfärs till middag i dag. Hittade det här receptet är från Doktor Dahlquists och Airams LCHF-kokbok.
Enkelt, snabbt och gott! Perfekt när man kommer hem sent från jobbet och man snabbt vill ha maten på bordet!!!
(Tyvärr hittade jag inte sladden till kameran och kunde inte få över bilden, har därför lånat bilden från Airams matblogg.)



Airams kålgott i gryta
4-6 port
ca 1 kilo vitkål
500 g blandfärs/köttfärs
1 stor gul lök
salt, vit-, svart- och kryddpeppar
soja
smör
1-2 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
Gör så här: Tärna kålen i lite större bitar. Havcka löken. Stek i omgångar i smör. Bryn färsen för sig, men smula den inte alltför väl. Blanda samman och kryda. Färga med en skvätt soja. Tillsätt grädden och rör ner creme fraiche. Låt puttra 15-20 min tills kålen är mjuk och såsen får en simmig karaktär. Servera med lite osockrade eller lättsockrade lingon.

3 kommentarer:

  1. Som kålpudding i gryta. Det här ska jag laga. Jag har en stor vitkål som behöver göras något med.

    SvaraRadera
  2. Har gjort kålgryta idag som är nästan lika. Prova att steka kålen i sirap. Tillsätt även 3 msk tomatpuré och en skvätt kalvfond i grytan.

    SvaraRadera