01 augusti 2010

Harissamarinerad fläskfilé med mynta

I lördags när vi var på fest så passade jag på att göra ett recept som fanns med i Expressens bilaga SommarMat. Perfekt att ha på en buffé eller med sig på en fest då man vill ha något färdigt med sig. Köttet förberedes helst dagen innan festen och skivas upp till servering.



Harissamarinerae fläskfilé med mynta
ca 1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
olivolja
1 gul lök
4 msk rödvinsvinäger
1 l olivolja
3 msk harrissa eller sambal oelek
1 dl finhackad mynta
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Salta och peppra och bryn runtom i olja i en stekpanna. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet är genomstekt.
Skala och finhacka löken. Bland med vinäger, olja och harissa/sambal oelek. Marinera fläskfilén i marinden över natten. Skär upp tunna skivor och blanda marinaden med mynta. Ringla över köttet vid servering.

1 kommentar:

  1. Det här receptet sparar jag till framtida bufféer!

    SvaraRadera