06 augusti 2010

Kladdmuffins


I morgon ska vi ha loppis här på gatan och då tänkte vi även ha lite fika, så jag passade på och baka några kladdmuffins nu på morgonen. Hoppas de kommer att smaka för er som kommer förbi.

Kladdmuffins
2 ägg
2 1/2 dl socker
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
ca 3 msk kakao
Gör så här: Vispa ägg och socker. Smält smöret och bland i smeten. Blanda alla torra intredienser och vispa snabbt ihop.
Fyll ca 15-16 muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Garnera gärna med florsocker.

3 kommentarer:

  1. Kladdmuffins är nog de godaste av alla. Älskar att toppa dem med grädde och hallon.

    SvaraRadera
  2. Mums så smarrigt! Här går vi på diet nu efter semesterns alla onyttigheter så jag får nöja mig med att dregla över din bild på de små bakverken! :-P

    SvaraRadera
  3. Kladdkakemuffins är ju bara godast!!! Jag brukar lägga en liten bit mörk choklad ovanpå när de är färdiggräddade som får smälta, det är smarrigt! Hoppas du haft en fin sommar!

    SvaraRadera