19 september 2010

Fiskgratäng...

...var det väldigt länge sedan vi åt, så det fick det bli i söndags. Jag tog lite vad som fanns hemma och resultatet blit riktigt bra.


Fiskgratäng a la Pinglan
1 pkt torsk
1 purjo
1 brk creme fraich smaksatt med schalottenlök, senap och vin
1 dl grädde
ca 1 dl smakrik ost
citronpeppar
potatismos

Gör så här: Smörj en ugnsform. Lägg fiskblocket i ugnsformen och krydda med citronpeppar. Skär purjon i strumlor och strö över. Blanda creme fraiche och grädde. Koka potatisen och gör potatismos. Spritsa eller skeda potaatismosen runt om fisken. Häll över creme fraicheblandningen och strö över osten. Jag tog västerbottenost och parmesan. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter.

1 kommentar:

  1. Jättegott.Blev uppskattat av hela familjen.
    Det tackar vi för.
    Ha en trevlig kväll/Malin

    SvaraRadera