27 oktober 2010

Spagetti pomodoro

I går när jag tittade på TV4:s Förkväll så gjorde Monica Ahlberg en jätteenkel pastarätt som fick bli kvällens middag. Med lite parmaskinka och ruccola till blev det supergott!



Spagetti pomodoro
Antal portioner: 4
500 g spagetti, gärna fullkorn

Tomatsås
3 st vitlöksklyftor
6-8 st kvisttomater
1 msk smör
1 tsk strösocker (eller 1 msk flytande honung)
1 kruka oregano, färsk
1 tsk vit balsamvinäger
Flingsalt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering
parmaskinka
2 st mozzarellaostar
0.5 kruka basilika, färsk
Parmesanost, fint riven
1 påse ruccolasallad

Gör så här: Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg! Tillsätt sockret och rör om.
Blanda ner tomater och bladen från oreganon. Koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med vinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning. äll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad.
Servera med salladen.

3 kommentarer:

  1. Det ser verkligen inte dumt ut! Pasta, tomatsås, mozzarella å så parmaskinka... kan ju inte bli annat än lyckat! Måste testas:-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  2. Det låter smaskigt!! Me like!!

    SvaraRadera
  3. Ja gott behöver inte alltid vara komplicerat :)
    Härligt fat!

    SvaraRadera