07 november 2010

Fläskfilégryta

I dag bjuder jag på en supergod gryta med många smaker. Rödvin, soja, vitlök och ädelost i en härlig blandning...



Fläskfilégryta
600 g fläskfilé i skivor
Marinad:
2 msk olivolja
1 dl rödvin
2 msk soja
salt, vitlökspeppar
Blanda och marinera köttet i minst 2 timmar.

1-2 skivad morot
1 skivad purjo
10-12 smålökar
2 vitlöksklyftor
2 strimlade paprikor
Stek utan att ta färg och lägg över i en gryta. Krydda med salt och peppar.

1 dl rödvin
3 dl grädde
1 msk kalvfond
100 g riven ädelost
Bryn köttet. Vispa ur pannan med rödvin och tillsätt det. Blanda ner resten. Sjud 20-30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad smaskens! Ädelost är bland de få sakerna min man inte uppskattar men annars ett förträffligt recept! Jag kanske kan "dutta på" lite ädelost på min egen tallrik. Planerar redan in detta på nästa månads matsedel!

    SvaraRadera
  2. Håller med. Låter jättegott. Och din form är så fin!

    SvaraRadera