14 december 2010

Vaniljhorn

I dag när jag kom hem från jobbet hade Wiktor och hans kompis Wille bakat några skräckinjagande kakor. Nej, de är inte så farliga som de ser ut. De blandade bara lite grön karamellfärg i degen när de bakade vaniljhorn.

Duktiga grabbar som fixar och donar i köket!! Här ser ni resultatet:

Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.

Vaniljhorn
ca 40 st
200 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering
1 dl strösocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175˚C. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 minuter. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.

5 kommentarer:

  1. Färgen var minst sagt läskig men smaken säkert god!

    SvaraRadera
  2. Hihi, minst sagt busiga kakor! :-)

    SvaraRadera
  3. Vilka duktiga killar! Nästa gång ska jag göra rosa vaniljhorn. Roligt ha i lite färg.

    SvaraRadera
  4. Haha vilken superläskig färg dom fick! Men kul med lite annorlunda kakor tycker jag! :-)

    SvaraRadera