11 januari 2011

Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Ikväll stod fisk på menyn och det fick bli den här grytan som jag hittade på ICA:s hemsidan. God fiskgryta med smak lite asiatiska smaker - perfekt vardagsrätt!

Wiktors gryta med couscous!


Laxgryta med kokosmjölk. palsternacka och curry
4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 150 g
3 palsternackor (ca 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk curry
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond + 2 dl vatten
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander till garnering
smör
salt
svartpeppar
Gör så här: Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt. Låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint. Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond + vatten och kokosmjölk. Låt småkoka utan lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i 1/2 dl kallt vatten. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5-7 minuter. Servera med basmatiris eller couscous.

1 kommentar: