22 april 2011

Magiskt god citronpaj!

Hej på er! Har precis gjort klart desserten till i kväll. Det blev en magiskt god citronpaj som var lätt att göra och som jag tror kommer att passa bra efter kvällens påskmiddag.


Magiskt God Citronpaj
För 8-10 bitar personer.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk socker
150 g smör

Fyllning:
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk
Rivet skal av 2 citroner
Saften av 2 citroner

Maräng:
4 äggvitor
2 msk socker

Gör så här:
Gör degen i en matberedare och lägg i platsfolie för att vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Blanda fyllningen: kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke.

Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader.

Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen.

Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200 grader. Servera med grädde eller glass!

Vill man göra minipajer/Mazarin folieformar, så kan man räkna dubbel sats till 30 st. Då blir det fina och underbart goda Påskbakelser!

1 kommentar: