Smördegsinbakad kassler med vitlöksost!

Med några få ingredienser blev det en riktig god måltid ikväll - smördegsinbakad kassler med vitlöksost!

Lägg vitlökskrämen mellan kasslerskivorna eller över de strimlade kasslerbitarna (som jag gjorde).

Vik ihop smördegen och pensla med ägg.

Gratinerad och klar. Här tillsammans med lite grönsaker!

Smördegsinbakad kassler med vitlöksost!

3-4 pers.
10-12 skivor kassler
200 g vitlöksost
4 dl creme fraiche
Hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
1½ rulle färsk smördeg
1 ägg till pensling

Så här gör du: Blanda vitlöksost, persilja o creme fraiche i en bunke. Pressa i vitlöken. Vispa ihop allt med en elvisp så att det blir en jämn smet.
Rulla ut smördegsrullarna och "fäst" ihop dem. Skär av ungefär halva på den ena rullen. Du kan spara resterna och göra en garnering.

Bred vitlöksröran på en kasslerskiva och lägg på smördegen. Gör likadant med dom andra så att det ser ut som en "limpa" när du är färdig.
Bred resterande röra runtom kasslern.
Vik ihop smördegen runtom och se till att det blir helt täckt och inte finns några hål. Dekorera eventuellt med den överblivna smördegen.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 175 grader i 20-25 min.
Längden ska ha fått fin färg och vara genomvarm.

Servera med sallad o eventuellt råstekt potatis, klyftpotatis eller ris.

Tll kvällsfikat blev det vaniljbullar!

Kommentarer

  1. Det var gott det där, har länkat till din sida från mig då jag provade receptet. =)

    Mvh Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg