29 maj 2011

Chevréfylld fläskfilé

I går blev det fylld fläskfilé med massor med godsaker i - salami, chevréost, basilika och soltorkade tomater!



Chevréfylld fläskfilé
4 portioner
1 fläskfilé, putsad
500 g salami av god kvalité
50 g chevréost
75 g soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 kruka basilika, strimlad
salt och nymalen svartpeppar
smör
Gör så här: Skär upp fläskfilén. Fördela salami, chevré, tomater, vitlök och basilika över fläskfilén. Rulla ihop köttet och bind upp det med ett bindgarn, eller fäst filéen med tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i smör och låt sedan steka klart i ugnen på 180 grader, ca 20 min.


Servera med valfritt tillbehör, t ex potatisgratäng, potatisklyftor, grönsallad och någon god sås.

3 kommentarer:

  1. Wow, vilka underbara råvaror! Måste ha blivit dundergott!

    SvaraRadera
  2. Det där kan inte ha blivit annat än gott! Alla mina favoritsmaker på en gång!

    SvaraRadera