16 september 2011

Äppelkaka med ströbröd

Förra söndagens lokaltidning Gefle Dagblad innehöll två hela sidor om recept på äppelkakor. Eftersom vi har lite äpplen på våra träd så testade jag ett av recepten och här ser ni resultatet:


Äppelkaka med ströbröd
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2-3 äpplen
kanel och socker

Gör så här: Smält smöret i en kastrull, blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i en form. Skala äpplen och skär i bitar. Stick i äpplena i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Servera kakan som den är eller med glass till.

3 kommentarer:

  1. Gott!! Man får så bra smak av äpplena när man har en mjukare "topping" tycker jag. Lite som skånsk äpplekaka:)

    SvaraRadera
  2. Gott! Tycker du att kakan är godast kall eller varm?

    SvaraRadera
  3. Här ha det också prövats göra lite med äpplen. Va och plockade hos en kompis, gjorde bland annat äppelmust som jag varmt kan rekommendera!

    SvaraRadera