14 februari 2012

Tvårättersmiddag på Alla Hjärtans Dag!

Hej på er och Happy Valentine! Dagen till ära bjuder jag på en tvårättersmeny som vi har smaskat i oss i kväll.

Pannacottareceptet hittade jag hos Kryddburken och det så otroligt gott ut så jag var bara tvungen att prova! Även receptet på varmrätten har jag hittat på nätet (men kommer inte ihåg var!!!) Gott var det i alla fall!!



Chevrepasta med valnötter, bacon, päron och tomater
– med en balsamico- och honungsdressing
400 gram pasta
2 paket bacon
1 vitlöksklyfta
1 liten påse valnötter (50 gram)
100-150 gram chevre
2 tomater eller 1 ask cocktailtomater
½ påse ruccola
1 stort päron
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här: Koka pastan. Knaperstek baconet och när det är nästan klart pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt honungen, rör runt och häll över allt på ett fat. Häll i lite olivolja i pannan och låt det stå på låg temperatur. Häll i pastan, salta och peppra. Häll över baconet. Skala päronet och tärna det. Tärna även tomaterna och tillsätt de i pannan tillsammans med hälften av päronen och hälften av valnötterna (krossa valnötterna lätt i näven). Blanda i rucola men lägg upp en del på serveringsfatet. Häll upp allt på serveringsfatet. Lägg på resten av päronet och valnötterna och dela chevren med händerna och toppa över alltsammans. Ringla över lite honung och strö över flingsalt. Servera!


Pannacotta med vanilj och mjölkchoklad
4 port
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
40 gram mjölkchoklad

Gör så här: Blanda grädde, gelésocker och vaniljstång i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, allt ska med i kastrullen. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacotta till hälften i portstionsglasen. Bryt ned chokladen i resten av blandningen och rör tills den smält, häll sedan detta i glasen på den vita pannacottan. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar. Servera med bär!

6 kommentarer:

  1. Känner nog igen "min" chevrepasta! Kul att det smakade! Pannacottan såg också smarrens ut!

    SvaraRadera
  2. Happy Valentinesday! Puss och kram från Jensan

    SvaraRadera
  3. Frostrosor: Åh, var det hos dig jag hade hittat receptet. Tack så mycket det var supergott!

    Jensan: Puss & kram till dig också!!

    SvaraRadera
  4. Ni se ut att ha haft en bra alla hjärtans dag! Menyn hade jag absolut inte tackat nej till;-D

    SvaraRadera
  5. Hej! Var med & TÄVLA om en ”My Little Cupcake” på min blogg ♥
    http://muzicmecupcake.blogg.se/2012/february/tavling-i-samarbete-med-sockerflinga.html

    Kramis ♥

    SvaraRadera
  6. Åhh jag älskar matteus fat! Vilken fin färg det var på den du hade där!

    SvaraRadera