04 februari 2012

Twixkaka!

Oj, nu var det länge sedan det var ett blogginlägg från Pinglan. Tiden har inte riktigt räckt till och jag har inte heller lagat något gott och nytt som behöver nämnas här. Men nu har jag bakat till morgondagens innebandymatch och det blev en Twixkaka. En härlig blandning av kola och choklad.


Twixkaka
Du behöver till en 1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör

Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap

Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas. Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter.

Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 45- 50 minuter på låg värme. (gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg). Bred sedan ut kolan över kakbotten.

Och sedan smälter man mjölkchokladen över ett vattenbad och breder ut detta över kolan.
Låt stå i kylen, tills kakan svalnat.
När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel.Kakan ska sedan förvaras i kylen, och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.

2 kommentarer: