04 mars 2010

Banankladdkaka

Hade några bruna bananer som låg och skrotade i skålen här hemma och som jag borde göra något av. Hittade då det här receptet hos Lill-Ingrids Bakblogg. Mmm vad gott det blev... Grädde med valnötter passar perfekt till.




Banankladdkaka
8-10 portioner
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 bananer
Ugnsvärme - 175 grader
Gör så här: Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, kakao och vetemjöl. Blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Hacka bananerna ganska grovt och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en rund pajform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Låt den svalna och ställ den sedan kallt till servering. Går bra att spara flera dagar.

2 kommentarer:

  1. Det måste smaka riktigt fint eftersom choklad och banan passar så bra ihop!

    SvaraRadera
  2. Mmmm det lät verkligen jättegott! Man vet ju aldrig vad man ska göra med de där gamla bananerna :)

    / Alexandra,

    SvaraRadera