08 mars 2010

Chokladkaka med nougat och makadamianötter

I söndagens bilaga till Aftonbladet var det recept på riktigt goda och härliga kladdkakor. Recepten är hämtade från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson.


När jag var ute och promenerade i söndags så passade maken på att baka en av kakorna till eftermiddagsfikat. Den blev gudomligt god.

Chokladkaka med nougat och makadamianötter
200 g smör
200 g finhackad mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g nougat
50 g finhackade, rostade makadamianötter
Gör så här: Sätt ugnenn på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper över en springerformsbotten, ca 24 centimeter i diameter. Fäst ringen över.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om till den smält. Tillsätt strösocker, råsocker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron. Bred ut nougaten över kakan och strö över makadamianötterna.



6 kommentarer:

  1. Jisses, den såg smarrig ut. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja det ser verkligen riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  3. Den där ser RIKTIGT god ut! Perfekt lagom kladdig också :-)
    Kram Karin

    SvaraRadera
  4. Jag såg den jag också och tänkte att den måste jag bara göra..
    Lite roligt för den fanns i bägge bilagorna i söndags..
    Så god den såg ut

    SvaraRadera
  5. ja, den var riktigt god också!

    SvaraRadera
  6. Ååh, det där såg gott ut!! Jag älskar makadamianötter så den här måste jag testa!!

    SvaraRadera