Chokladkaka med nougat och makadamianötter

I söndagens bilaga till Aftonbladet var det recept på riktigt goda och härliga kladdkakor. Recepten är hämtade från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson.


När jag var ute och promenerade i söndags så passade maken på att baka en av kakorna till eftermiddagsfikat. Den blev gudomligt god.

Chokladkaka med nougat och makadamianötter
200 g smör
200 g finhackad mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g nougat
50 g finhackade, rostade makadamianötter
Gör så här: Sätt ugnenn på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper över en springerformsbotten, ca 24 centimeter i diameter. Fäst ringen över.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om till den smält. Tillsätt strösocker, råsocker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron. Bred ut nougaten över kakan och strö över makadamianötterna.



Kommentarer

  1. Jisses, den såg smarrig ut. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja det ser verkligen riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  3. Den där ser RIKTIGT god ut! Perfekt lagom kladdig också :-)
    Kram Karin

    SvaraRadera
  4. Jag såg den jag också och tänkte att den måste jag bara göra..
    Lite roligt för den fanns i bägge bilagorna i söndags..
    Så god den såg ut

    SvaraRadera
  5. ja, den var riktigt god också!

    SvaraRadera
  6. Ååh, det där såg gott ut!! Jag älskar makadamianötter så den här måste jag testa!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg