23 mars 2010

Kyckling- och baconcouscous


Började leta recept i gamla Buffétidningar och hittade då det här spännande receptet i tidning nr 4, sid 6 2009. Väldigt gott och enkelt. Blandade avokadon med creme fraiche istället, funkade lika bra. Hittade ingen chili/lime krydda utan körde med färsk lime och chili krydda istället.

Kyckling- och baconcouscous
Portioner: 4
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl couscous
1/2 purjolök (100 g)
150 g champinjoner
1 paprika (200 g)
1 paket bacon (140 g)
1/2 grillad kyckling
1 1/2 tsk chili & lime-krydda
1 avokado
1 dl filmjölk
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här: Koka upp vattnet och grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt couscous och låt det dra i 10 minuter under lock. Ansa och skär purjolöken och champinjonerna i fina skivor. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Fräs grönsakerna i margarin. Klipp bacon i bitar och låt det steka med 3–4 minuter. Rensa den grillade kycklingen. Blanda alltsammans i en skål och krydda med chili & lime-krydda. Dela och gröp ur avokadon. Mosa och blanda med filmjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera couscousrätten med avokadoröran.

3 kommentarer:

  1. Vilket härligt fat med goda blandningar!! Älskar dessutom lotusblommorna i bakgrunden! Sååå fina! Lät som en enkel och god avocadoröra också!

    SvaraRadera
  2. Det här är en rätt helt i min smak! Jag är helt frälst på både couscous och bulgur just nu och äter till på alla möjliga vis :-) Det ser väldigt härligt ut med alla färgerna på fatet dessutom!

    SvaraRadera