Kyckling- och baconcouscous


Började leta recept i gamla Buffétidningar och hittade då det här spännande receptet i tidning nr 4, sid 6 2009. Väldigt gott och enkelt. Blandade avokadon med creme fraiche istället, funkade lika bra. Hittade ingen chili/lime krydda utan körde med färsk lime och chili krydda istället.

Kyckling- och baconcouscous
Portioner: 4
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl couscous
1/2 purjolök (100 g)
150 g champinjoner
1 paprika (200 g)
1 paket bacon (140 g)
1/2 grillad kyckling
1 1/2 tsk chili & lime-krydda
1 avokado
1 dl filmjölk
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här: Koka upp vattnet och grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt couscous och låt det dra i 10 minuter under lock. Ansa och skär purjolöken och champinjonerna i fina skivor. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Fräs grönsakerna i margarin. Klipp bacon i bitar och låt det steka med 3–4 minuter. Rensa den grillade kycklingen. Blanda alltsammans i en skål och krydda med chili & lime-krydda. Dela och gröp ur avokadon. Mosa och blanda med filmjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera couscousrätten med avokadoröran.

Kommentarer

  1. Vilket härligt fat med goda blandningar!! Älskar dessutom lotusblommorna i bakgrunden! Sååå fina! Lät som en enkel och god avocadoröra också!

    SvaraRadera
  2. Det här är en rätt helt i min smak! Jag är helt frälst på både couscous och bulgur just nu och äter till på alla möjliga vis :-) Det ser väldigt härligt ut med alla färgerna på fatet dessutom!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg