27 januari 2011

Kålpudding

Kålpudding är något som jag inte gör särskilt ofta, trots att det är min mans favoriträtt. Men i går slog jag till. Bra mat att förbererda till dagen efter när man som i dag har ont om tid och maten helst ska stå på bordet när man kommer hem från jobbet. Hittade det här receptet på Matplatsen, men bytte ut vattnet mot grädde i färsen. Det blir mycket godare då...


Kålpudding!
4 portioner
1 litet vitkålshuvud (ca 1 kilo)
smör att steka i
1-2 dl vatten
2 msk sirap
salt

400 g blandfärs
1 ägg
1 dl grädde
salt & peppar

Gör så här: Skär vitkålen i små bitar och stek dem i smöret. Häll på lite vatten då och då så det inte bränns! Salta & peppra. När kålen blivit mjuk så häll på sirap och låt puttra en liten stund.

Blanda köttfärsen med ägg, grädde, salt & peppar. Bred hälften av vitkålen i botten på en form. Täck med köttfärsen och bred ut resterande vitkål överst. In i ugnen 175C ca 45 min.

4 kommentarer:

  1. Å så gott det är!! Kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Tyvärr är inte min sambo lika förtjust i det. Kanske ska överraska och testa!

    SvaraRadera
  2. Kålpudding är ju supergott! Grädde i färsen har jag inte testat, men det lär ju bli smaskens! :-)

    SvaraRadera
  3. Alldeles för sällan vi gör kålpuddning, synd eftersom det är så gott. Sist blev det på ett lite annorlunda vis med bl.a tomatpuré, oregano och bacon, mumsigt!

    SvaraRadera