Kålpudding

Kålpudding är något som jag inte gör särskilt ofta, trots att det är min mans favoriträtt. Men i går slog jag till. Bra mat att förbererda till dagen efter när man som i dag har ont om tid och maten helst ska stå på bordet när man kommer hem från jobbet. Hittade det här receptet på Matplatsen, men bytte ut vattnet mot grädde i färsen. Det blir mycket godare då...


Kålpudding!
4 portioner
1 litet vitkålshuvud (ca 1 kilo)
smör att steka i
1-2 dl vatten
2 msk sirap
salt

400 g blandfärs
1 ägg
1 dl grädde
salt & peppar

Gör så här: Skär vitkålen i små bitar och stek dem i smöret. Häll på lite vatten då och då så det inte bränns! Salta & peppra. När kålen blivit mjuk så häll på sirap och låt puttra en liten stund.

Blanda köttfärsen med ägg, grädde, salt & peppar. Bred hälften av vitkålen i botten på en form. Täck med köttfärsen och bred ut resterande vitkål överst. In i ugnen 175C ca 45 min.

Kommentarer

  1. Å så gott det är!! Kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Tyvärr är inte min sambo lika förtjust i det. Kanske ska överraska och testa!

    SvaraRadera
  2. Kålpudding är ju supergott! Grädde i färsen har jag inte testat, men det lär ju bli smaskens! :-)

    SvaraRadera
  3. Alldeles för sällan vi gör kålpuddning, synd eftersom det är så gott. Sist blev det på ett lite annorlunda vis med bl.a tomatpuré, oregano och bacon, mumsigt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg