Franskinspirerad kycklinggryta

Det här är en superenkel kycklinggryta med goda smaker som för tankarna till Frankrike. Receptet kommer från Allt om Mat. Rätten passar lika bra till vardags som till fest. I dag serverade jag både ris och en grönsaksgratäng till grytan. Klyftpotatis och pasta passar också bra till grytan.

Franskinspirerad kycklinggryta (2 portioner)
2 st kycklingfiléer
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk olivolja
75 g chevréost
1 brk creme fraiche
0,5 dl vatten
2 st tomater
1 tsk färsk dragon
Garnering: färsk dragon
Gör så här: Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i olja va 5 minuter. Smula ner osten och tillsätta Creme Fraiche och vatten. Sjud ca 1 minut. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt. Garnera med dragon. Servera med pasta eller ris.

Grönsaksgratäng
1 palsternacka
1 morot
1/2 sqush
1 rök lök
6 st champinjoner
riven ost
lite grädde
Gör så här: Skär allt i strimlor. Lägg i en ugnsfast form. Strö över rikligt med ost och häll på en skvätt grädde. Gratinera i 200 grader till grönsakerna är mjuka.

Efter kvällsmaten gick jag och Lina från jobbet och tränade. Det blev combatpass på Hälsocenter. Så i kväll blev det ingen målning...

Kommentarer

  1. AHhh gillar verkligen kycklingrytan...
    Åhh denna e oxå god och enkel
    http://receptidag.se/recept.aspx?ID=1088

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg