Fyllda kycklingrullader á la Pernilla

Så var det fredag igen! Veckorna bara springer iväg! Nu ska det bli skönt med helg.
Fredagskvällens middag blev ett recept av Pernilla Wahlgren. Jag följer hennes blogg till och från och ibland lägger hon recept. Det här är något ni verkligen borde prova. Det var supergott!
Har lagt in lite bilder från råvara till färdig rätt! Till maten drack vi ett gott "Penfolds Rawsons retreat"-vin! Trevlig helg!

Fyllda kycklingrullader med bacon och fetaostsås och ungsrostade rotfrukter och potatis
(4 personer)
4 st kycklingfiléer
1 pkt fetaost
1 pkt philadelphiaost med örter och vitlök
ca 1 msk pesto
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
1 burk Creme Fraiche
citron
potatis, morötter, palsternacka

Gör så här: Skär potatisen och rotfrukterna i skivor eller klyftor och lägg dem på en ugnsfast plåt. Presa över 1 vitlöksklyfta och häll lite olivolja över. Salta och peppra. Sätt i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.

Ta halva fetaosten och smula ner den i en skål tillsammans med ca 3/4 av philadelphiaosten. Blanda ner ca 1 msk pesto (smaka av efter behov) och lite peppar.

Banka ut kycklingfiléerna till tunna skivor. Lätt ett rikligt lager av feta/philadelphia/pesto-röran på varje kycklingfilé. Lägg ut baconskivorna på ett fat och rulla in varje filé hårt i en baconskiva i taget tills kycklingen är täckt av bacon. Stek filéerna i smör eller olivolja tills dom fött lite färg.
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Klicka ut det som blir över av röran runt om kycklingen i formen.

Flytta ner potatisen och rotfrukterna till nedersta delen i ugnen. Ställ in kycklingen i mitten. Tillaga allt samtidigt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

Gör under tiden fetaoströran: Blanda resten av fetaosten med en hel burk creme fraiche, pressa ner en vitlöksklyfta, pressa i lite citron efter tycke och smak och salta sist med ett gott örtsalt.



Kommentarer

Populära inlägg