Paj x 2!

Har haft en lugn lördag som började med sovmorgon och fortsatte med städning och lite ärenden på stan med Wilma.Vi köpte lite nytt smink och nya innebandyglasögon till Wiktors match i morgon.

Ringde till syrran på eftermiddagen och frågade om hon ville komma över med tjejerna på lite tacopaj eftersom hennes man var på herrmiddag och min man skulle på Alba-match. Sagt och gjort! Det blev både tacopaj och tacos eftersom barnen hade olika önskemål. I den här pajen är den Green Chili från Santa Maria. Finns på tacoavdelning i de flesta matbutikerna. Hittar man det inte så går det lika bra att köpa mild inlagd jalapenos på burk som man skär i bitar och blandar ner.

Tacopaj!
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Arbeta ihop degen, låt vila en stund. Förgrädda pajskalet.

1/2 kg köttfärs
1 pkt tacokrydda
Fräs köttfärs och tacokrydda och fyll det i skalet

1 brk Creme Fraiche
3 msk majonäs, svartpeppar
1 bkr green chili
Blanda ihop och bred över köttfärsen.

Hacka tomater och skär lökringar och lägg det över. Strö över riven ost. Gratinera i 1/2 timme i 175 grader.


Snodde även ihop en hallonpaj. Receptet har jag fått från syrran. Hon fick det när hon hälsade på vår kusin Nina i Stockholm för ett tag sedan. Ursprungsreceptet är med äpplen, men jag gjorde med hallon. Servera med glass eller vaniljvisp!
Ninas äppelpaj
200 g smör
2 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Lägg bären eller frukten i en pajform. Smält smör i en kastrull. Tag av från värmen och blanda i alla ingredienser. Sedan är det bara att klicka över smeten över bären som fått lite sirap och kanel på sig först. 200 grader i 30 minuter.


Kusinerna Wilma och Emma!

Kommentarer

Populära inlägg