Fredag igen!

Då var det fredag igen! Det inte klokt vad veckorna går fort. Som vanligt hade vi fredagsfika på jobbet och Lina hade köpt det goda tomatbrödet igen. Mums!


Fläskfilé stod på menyn i kväll. Hittade ett nytt receptet på Airams matblogg. Tyvärr stod det inga mått i receptet, men jag provade mig fram och det blev riktig gott!
Fläskfilé i härliga smaker och aromer som gillar varandra
Fläskfilé
Bacon
Lök, vitlök
Svarta urkärnade oliver
Färsk chili
Grädde, creme fraiche
Dijonsenap
Dragon
Salt & peppar
Gör så här: Strimla bacon och bryn knaprigt i en aning smör. Finfördela under tiden löken, chilin och skiva oliverna och efterstek tillsammans med baconet. Lägg över i annan panna som det hela sedan kan puttra i. Bryn nu fläskfilén i skivor i flottet. Salta och peppra och flytta allteftersom över i den andra pannan. När allt kött är stekt slås grädden och ett par klickar Creme Fraiche tillsammans med en liten smutt senap på flottet med eftersmaker och får koka samman till simig konsistens. Krydda med dragon. Slå såsen över köttet och låt puttra under lock ett litet slag.
Servera med ris eller klyftpotatis och grönsaker.

Till maten drack vi ett chilensk vin, Cono Sur Pinot Noir 2008 (nr 96981) för 69 kronor. Bärig smak med inslag av röda vinbär, skogshallon och kryddor.

Kommentarer

Populära inlägg