Champinjonssoppa

I dag är det exakt tre veckor till påsk - blev påmind om det när jag kom hem i dag och hade fått senaste numret av Allt om mat med tema påsk!



Torsdag = pannkaka och soppa. I dag blev det champinjonssoppa. Jag tog vad som fanns i kylen och komponerade ihop nedanstående recept. Har tyvärr inga riktiga mått så det är bara att prova sig fram. Resultatet blev riktigt bra.



Champinjonssoppa
Färska champinjoner
gul lök
vitlök
smör
kantarellfond
buljongtärning + vatten
en skvätt vitt vin/matlagningsvin
färskost, typ philadelphia
grädde
Salt,peppar
cayennepeppar
riven ost
Gör så här: Finhacka gul lök och vitlök och fräs i smör i en lite större kastrull. Hacka ner champinjonerna i mindre bitar och låt fräsa med i löken ett tag. Häll på kantarellfond, buljongtärningen, vatten och grädde. Blanda i färskosten. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Låt koka ihop ett tag. Mixa soppan. Den behöver inte vara helt slät. Blanda ner lite riven ost.

Efter maten gjorde vi ett ryck här hemma. Städade, plockade undan, tog reda på tvätt och helghandlade, så nu är det bara att njuta av den antågande helgen...

Kommentarer

Populära inlägg