Karré och potatissallad

I dag åkte grillen fram igen. De hade riktigt bra pris på hel fläskkarré på ICA Maxi så det fick bli det på grillen i kväll. Hittade en god marinad till karrén när jag sökte runt lite på nätet och det gav verkligen smak till köttet.


Köttet i marinad.

Grillmarinad
0,5 dl japansk soja
0,5 dl rött vin
3 msk olja
3 msk vinäger
2 msk honung
1 tsk paprikapulver
1 msk dijonsenap
1 tsk svartpeppar
2 tsk chili, finhackad
1 tsk snabbkaffepulver
2 tsk timjan (kvistar)
10 st korianderblad, färsk

Till köttet blev det potatissallad. Ja, en gammal klassiker som fortfarande funkar.
Retropotatissallad a la Ingela
5 kokta potatisar
1/2 gurka
2 tomater
1 gul paprika
1 grönt äpple
1 rödlök
2 dl vispgrädde
1-2 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk italiensk salladskrydda
frysta provensalska kryddor.
Gör så här: Skala potatisen och skär i mindre mitare, skär övriga grönsaker i mindre bitar och lägg allt i en skål. Vispa grädden och rör ner majonäs, senap, salladskrydda och provensalska kryddor. Blanda samman grönsakerna med gräddblandningen i en stor skål.


§

Kommentarer

Populära inlägg