En husmansklassiker...

I dag blev det en riktig husmansklassiker: Stekt fläsk med löksås!!Hur gott är inte det?

Jag brukar steka fläsket i ugnen för att undvika allt stekflott - det blir perfekt!



Löksås
2 gula lökar
ca 2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
(1/2 kött- el grönsaksbuljongtärning)
salt
peppar
soja
Gör så här: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull eller stekpanna. Strö över mjölet.
Späd med mjölk lite i taget, rör om och koka upp mellan varje spädning.
Koka såsen 3-5 minuter. Smaksätt ev med smulad buljongtärning eller med salt, peppar och soja.

Servera med stekt fläsk till.

Kommentarer

  1. hej!hur steker du fläsket?

    SvaraRadera
  2. Jag brukar lägga fläsket i en långapanna på bakplåtspapper. Sedan sätter jag in en plåt över fläsket så att det inte stänker fett i hela ugnen. (Det är ju lättare att göra ren en plåt istället för hela ugnen.) Sätt ugnen på 200-225 grader och låt fläsket vara inne tills det blir knaprigt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg