Fläskfilé med grönpepparsås och rostade grönsaker
I dag stod fläskfilé på menyn. Tog ett recept med grönpeppar från LCHF-kokboken som jag har tittat på fler gånger, men inte blivit av att göra förrän i dag...
Använd gärna både inlagd och torkad grönpeppar för att få det allra bästa resultatet på såsen.

Fläskfilé med grönpepparsås och rostade grönsaker
600 g fläskfilé
smör
1 1/2 tsk inlagd grönpeppar
1 tsk torkad grönpeppar
1 msk finhackad lök
1/2 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, vitpeppar och ev soja
Tillbehör: 500 g grönsaker, t ex squash, paprika, lök, aubergine, broccoli, champinjoner
ris
Gör så här: Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär filén i portionsformar. Stek fläskfilén försiktigtt. Ös under tiden med stekfett från pannan. Låt eftersteka i ugnen ca 30 minuter. Krossa den inlagda grönpepparen i mortel eller mosa med gaffel mot skärbräda. Fräs lök och båda sorters grönpeppar i smörpannan efter filén. Slå på grädde och buljongtärning och låt puttra. Tillsätt creme fraiche och färga ev med lite soja. Salta och smaka av. Skär grönsakerna i mumsbitar och ringla helt lätt lite olja över. Rosta hastigt i ugn 8-20 minuter i 225 grader. Strö flingsalt över. Servera med ris till (om man vill).
Använd gärna både inlagd och torkad grönpeppar för att få det allra bästa resultatet på såsen.

Fläskfilé med grönpepparsås och rostade grönsaker
600 g fläskfilé
smör
1 1/2 tsk inlagd grönpeppar
1 tsk torkad grönpeppar
1 msk finhackad lök
1/2 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, vitpeppar och ev soja
Tillbehör: 500 g grönsaker, t ex squash, paprika, lök, aubergine, broccoli, champinjoner
ris
Gör så här: Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär filén i portionsformar. Stek fläskfilén försiktigtt. Ös under tiden med stekfett från pannan. Låt eftersteka i ugnen ca 30 minuter. Krossa den inlagda grönpepparen i mortel eller mosa med gaffel mot skärbräda. Fräs lök och båda sorters grönpeppar i smörpannan efter filén. Slå på grädde och buljongtärning och låt puttra. Tillsätt creme fraiche och färga ev med lite soja. Salta och smaka av. Skär grönsakerna i mumsbitar och ringla helt lätt lite olja över. Rosta hastigt i ugn 8-20 minuter i 225 grader. Strö flingsalt över. Servera med ris till (om man vill).
Kommentarer
Skicka en kommentar