Biscotti - italienska skorpor

Blev sugen att baka små italienska småskorpor och började leta efter bra recept (det finns ju hur många som helst). Hittade det här receptet på God Middag. Tyvärr hade jag hade ingen citron hemma, så jag tog limeskal istället och det blev väldigt gott. Glöm inte anis - det ger en god smak.



Biscotti - italienska skorpor
ca 50 st
3 ägg
3 äggulor
4 dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk stött anis
1 tsk vaniljsocker
8 ½ dl vetemjöl (510 g)
rivet skal av 1 citron, 1 lime och 1 apelsin
200 g hackad mandel och pistagenötter
Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt). Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och anis. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, hackad mandel och pistagenötter.
Baka ut degen i 3 längder. Degen ska vara lite kladdig.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Skiva limporna på snedden när de är varma. Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Förvaras torrt! Jag förvarar mina i glasburkar med lock från IKEA!

Kommentarer

  1. Jag har aldrig gjort biscotti! Det ser så rustikt och trevligt ut med de i glasburkarna!

    SvaraRadera
  2. Åh, biscotti är ju bara så gott, älskar att doppa dom i en kopp kaffe.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg