Chevrétzatziki

I dag blev det en rätt som jag har gjort hur många gånger som helst tidigare. Barnens favorit, Cevapcci och bulgursallad, men nu med en annan sås - en ny variant av tzatziki med chevreost.


Chevrétzatziki
125 g chèvre eller annan getost
2dl matlagningsyoghurt/creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1/4 gurka
salt&peppar
Gör så här: Mixa chèvren med yoghurten till en slät kräm. Riv gurkan grovt och låt den rinna av. Blanda ner den. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

  1. Åh, det var en ny variant av tsatsiki! Grekland möter Frankrike! Vad tyckte barnen om såsen? Chevre har ju en rätt så kraftig smak!

    SvaraRadera
  2. Åhh jag är en stor chevré-älskare, så den här såsen måste testas snart!

    SvaraRadera
  3. Jo, dem gillar faktiskt såsen. Jag brukar köpa en "mildare" variant av osten på ICA. Vet tyvärr inte vad den heter, men det kan jag kolla upp.

    SvaraRadera
  4. Angående Creamy taco-kryddmixen tycker jag att den är ganska lik den vanliga. Skillnaden är att man ska ha i 2 dl mjölk också. Det står på påsen att den är mild men jag tycker att den är mer åt mediumhållet.

    SvaraRadera
  5. Cevapcici är så gott! Brukar du göra egna eller kör du på kryddmix? Jag brukar använda kryddmix men testade att göra egna ikväll, får se i morron till middagen hur det vart!! Spännande med chevretzatziki, det ska jag testa!

    SvaraRadera
  6. Hej Hanna
    Jag var lat den här gången och köpte frysta, färdiga och bara la i ugnen. Enkelt och bra när tiden inte räcker till och alla i familjen ska iväg på olika aktiviteter.
    /pinglan

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg