Smördegsinbakat kycklingbröst

Till lördagsmiddag fick det bli smördegsinbakad kycklingfilé, ett recept som jag har haft hur länge som helst, men som jag aldrig har gjort förrän i dag. Maten fick bra betyg av Wilma och hennes två kompisar som sov över här.


Smördegsinbakat kycklingbröst med fetaost och soltorkade tomater
4 kycklingfiléer
200 g marinerad fetaost
200 g soltorkade tomater
1 ägg
smördegsplattor
färska kryddor, tex basilika och timjan

Vinsås
smör
1 hackad lök
1 dl färska örter
1 1/2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk soya
2 msk fransk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Gör så här: Banka ut kycklingfiléerna. Tryck ut fetaost med en gaffel i mitten på filéerna. Lägg på färska örter och lite av de strimlade tomaterna. Vit och rulla ihop. Knyt ett snöre runt eller sätt en tandpetare igenom. Bryn rulladerna i panna ca 10 min i marinaden från fetaosten och lite smör. Låt dem kallna. Tina frysta smördegsplattor, kavla ut dem och lägg en rullad på varje platta, pensla med uppvispat ägg. Vik ihop så att rulladen blir helt täckt, pensla med ägg. Grädda rulladerna i ugn ca 20 min i 200 grader.
koka upp vatten med buljongtärningen. Finhacka och fräs löken. Pudra över mjöl. Tillsätt grädde, buljong, vin, soya, senap, färspressad vitlök, örterna och slutligen en klick smör. Salta och peppra.
Servera pressad potatis, pasta eller vad du tycker kan vara gott till samt en grönsallad.

Nu har våra krikon äntligen mognat, kanske gör en paj i morgon.

Kommentarer

  1. Smördegsinbakt är så gott. Jag har aldrig testat med kyckling men jag gissar att det är precis lika gott som fläskfilé. Gu så gott! :)

    www.helenaljunggren.com

    SvaraRadera
  2. Åh så gott det där lät. Älskar soltorkade tomater, kan tänka mej att det passade bra i de smördagesinbakade kycklingarna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg