Tema Ernst!

Vilken härlig kväll det blev i går. Bästa Jenny kom och grillade med oss och vi satt ute till efter 12. Kvällens middag blev Tema Ernst!

Hittade två recept från Ernst sommarprogram som jag testade och det blev en hit. Eftersom potatissalladen är väldigt smakrik med ingredienser som västerbottenost, honung och balsamvinäger, var det svårt att hitta någon bra sås som skulle passa till. Men så hittade jag en sås som även den innehöll honung och balsamvinäger och den passade perfekt ihop med det övriga. Sedan grillade vi fläskkarré som hade legat i marinad i ett dygn. Till det en fräsch grönsallad.
Ernst potatissallad med västerbottenost
1.5 kg färskpotatis
250 250 g Västerbottensost
4 4 msk vit balsamvinäger
5 5 msk olivolja
1 1 knippe färsk gräslök
3 3 msk honung
salt och peppar från kvarn
Gör så här: Tvätta och koka färskpotatis. Riv västerbottenost över den kokta och varma potatisen och rör om så att osten smälter. Rör ner några matskedar olivolja, flytande honung och rikligt med finklippt gräslök. Smaka av med peppar och flingsalt. Servera potatissalladen ljummen.
Ernst sås!
8 dl creme fraiche
1 knippe färsk salvia
1 st citron
5 vitlöksklyftor
2 msk honung
2 msk vit balsamico-vinäger
salt och peppar från kvarn.
Gör så här: Finhacka salvian. Finhacka äen sesten från en halv citron. Var noga med att bara få med det yttersta gula skalet från citronen. Hacka vitlöken och blanda med flingsat och tillsätt i skålen. Blanda honungen, vit balsamicovinäger. Smakssätt med salt och peppar från kvarn.

Härlig grönsallad!

Små snittar till fördrinken. Krustader med ädelost och creme fraiche.

Gjorde en supergod och enkel dessert från senast Allt om Mat (Nr 14 4 augusti 2009). Ananas och kokos blev en smakmässig fullträff. Servera med glass eller vaniljkesella.
Karibisk ananasdessert med kokos!
1 ananas
50 g smör
2 ägg
1/2 dl socker
4 dl kokos
1/2 dl ljus sirap
Tillbehör: Vaniljglass eller vaniljkesella
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasen i bitar. Lägg ananasen i en ugnsäker form. Smält smöret. Vispa äggen och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.

Kommentarer

  1. Sjukt god middag och trevligt sällskap! Sedan var ju äran att få slå er i Plump på nattkvisten inte att underskatta. SMILE!!! Ni kan väl försöka få bort myggen till nästa gång bara.

    Stor TACK kram från lilla mig!!!

    SvaraRadera
  2. Mmmmmmm……Ahhhhh…ohhhhhhh…

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg