Kanelbullesockerkaka!
Blev sugen på lite fika ikväll och hittade detta recept på Pernilla Wahlgrens blogg som hon kallade enkel kanelbulle/sockerkaka. Kakan är enkel att göra och den är verkligen jättegod. Den smakar som kanelbulle och sockerkaka i ett.



Kanelbullesockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning: 1 dl strösocker och 3 msk kanel
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan i 45-60 min. Testa med en sticka om den är färdig.



Kanelbullesockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning: 1 dl strösocker och 3 msk kanel
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan i 45-60 min. Testa med en sticka om den är färdig.
Smsakigt värre det där :)
SvaraRaderaDenna kaka har jag läst att flera provat på och nu när jag ser dina bilder förstår jag varför. Den ser supergod ut.
SvaraRaderaHar också testat denna kaka och den är ju bara så himla god!
SvaraRaderaHa en toppendag!
Jag har också gjort den och tycker den är jättegod.
SvaraRaderaDen har lätt att sjunka ihop lite i mitten så jag brukar ta folie över på slutet och ha kakan inne lite längre.
Många härliga recept här!
/Ingrid