Morotssoppa med jordnötspesto

Morotssoppa med jordnötspesto
2 personer
350 g morötter
1 st vitlöksklyftor
1 st ingefära, färsk, i bit
2 tsk olivolja
6 dl hönsbuljong, tärning
Jordnötspesto:
0,25 st spansk peppar
2 msk jordnötter, rostade
0,5 st koriander, i kruka
1 st lime, saften
Garnering: 2 tsk jordnötter, hackade och rostade
Gör så här: Skala och skär morötterna i slantar. Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Fräs morötterna, vitlöken och ingefäran i oljan under omrörning ca 3 min. Späd med hälften av buljongen och sjud under lock ca 20 min tills morötterna är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av buljongen till önskad konsistens.
Pesto: Kärna ur pepparfrukten. Finfördela pepparfrukten, jordnötterna och koriandern i mixer eller mortel. Blanda i limejuicen. Rör ner peston i soppan. Servera soppan med jordnötterna.
Ny inspiration från Allt om mat låg i brevlåda i dag!

Måste erkänna att jag är frukansvärt dålig på att ha soppa på matschemay borde nästan skärpa till mig, ha ha..
SvaraRaderaVilken frestande bild det va på tidningen..
Trevlig helg
kass på att stava verkar jag vara också..
SvaraRaderaSkulle ju vara matchemat, inte y, jaja den bjuder jag på...